store5621

A STORE5621 2016 óta létező, alapvetően férfiruházatban jeleskedő vintage bolt. A világ minden tájáról gondosan válogatott másodkézbeli ruhákkal és kiegészítőkkel próbál meg alternatívát nyújtani napjaink fast fashion világában.  

Aldente on the Road

Mivel szerencsére elég gyorsan kinőttük az Aldente Bistro 50 nm-ét, 2018. februárjában megnyitottuk pár háztömbre az Aldente kistestvérét, az Aldente on the Road-ot, ami egy kis rosticceria (olasz street food). Reggel 8-tól kávéval, édes és sós reggelivel várunk mindenkit, míg 11 órától mindennap változó, meleg ebédet is találtok nálunk, egy dolog biztos, hogy mindennap készül lasagne.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a főváros legnagyobb közművelődési intézményeként – a lakosság több mint 12%-ának közvetlen szolgáltatója, jelentős kulturális értékek őrzője és közvetítője – feladatának és felelősségének tekinti, hogy a kor kihívásaira fejlesztési stratégiájának kidolgozásával, szolgáltatási feladatainak újrafogalmazásával válaszoljon. A 2002-ben elkészült fejlesztési terv lényege a tagkönyvtárak szolgáltatásainak jobb összehangolása, erőforrásainak célszerű hasznosítása. http://www.fszek.hu

Ódry Színpad

Az Ódry Színpad a Színház- és Filmművészeti Egyetem saját színháza, a színész és színházrendező szakos hallgatók gyakorló műhelye, ahol a nagyközönség és a szakmai nyilvánosság először találkozhat színészi alakításaikkal, rendezéseikkel. Az Ódry Színpadon évadonként 20-25 új bemutató látható, de műsoron tartunk a megelőző évadban készült egy-egy előadást is.

Lumen

2017 őszén nyitotta meg kapuit a NagyLumen, mely mára az egyik legizgalmasabb koncerthelyszínné nőtte ki magát Budapesten, ahol a szabadzenétől kezdve a népzenét át színházi előadások is helyet kapnak. Ugyanakkor időről időre feltörekvő magyar csapatok is játszanak itt. Sőt olyan nemzetközi sztárok is felléptek már, mint az amerikai Ken Vandermark vagy Barre Philips jazz legenda. 

Aldente Bistro

A kis családi olasz éttermünk 2016. május 7-én nyitott meg a Krúdy utcában. Azért is itt, mivel Marco-nak is és nekem is nagy szerelmünk a Palotanegyed, amióta ismerjük egymást itt is élünk, immár bő tíz éve. Bár nagyon kicsi a hely talán pont ez adja a hangulatát, ha betérsz hozzánk olyan, mintha hirtelen Olaszországba csöppentél volna főleg mivel a csapat nagyrésze is olasz. A konyhánk a dél-olasz házias ízekre épít, megtaláljátok nálunk a legtöbb klasszikus pasta-t, de készítünk házi tésztákat, salátákat, és találhattok az étlapunkon bárányt, sőt tengeri herkentyűket is.  Anna

TOBE Gallery

A TOBE Gallery fókuszában a kortárs fotográfia és a kollázsművészet áll. A galéria 2013 októberében Opitz Tomas és Puskás Bea által nyílt meg azzal a céllal, hogy teret adjon olyan ibero-amerikai és hazai kortárs alkotók munkáinak bemutatására, akikben a magas művészi minőségre való törekvés kísérletező kedvvel párosul. Már a kezdetektől egy egyedi, megkülönböztethető profil kialakítására törekedett a galéria, így gyorsan meghatározó platformmá fejlődött a magyar fotográfusok számára is. A galéria által képviselt alkotók között elismert és feltörekvő művészek egyaránt megtalálhatóak.

Molnár Ani Galéria

A 2009-ben alapított Molnár Ani Galéria kurátori koncepció alapján szervezett egyéni és csoportos kiállításain Magyarországon és külföldön egyaránt a magyar és kelet-európai kortárs művészet bemutatására fókuszál. Nyitott a művészi kifejezés legkülönbözőbb médiumaira, rendszeresen szerepel rangos nemzetközi vásárokon, szoros kapcsolatot épített ki a külföldi művészeti szcénával.

Kis Lumen

Egyszer volt hol nem volt, volt egy kis galéria, mely kávézóként is működött. Innen indult negyed-hódító útjára 2008. januárjában a Lumen Kávézó. Jelenleg kávézó és bárként üzemel a mediterrán hangulatú Mikszáth téren.  Lumen történelem