Egy olyan oldal, ahol a budapesti Csarnok és Palotanegyed mutatkozik be. Egy betekintés a városrészek életébe, azok sajátos vonásaival, szolgáltatóival (éttermek, kávézók, bringa szervizek, stb.), épületeivel, urbanisztikai változásaival együtt.

Hasznos információkat és kapcsolódó érdekes történeteket gyűjtünk házakról, utcákról, terekről, átalakulásokról, izgalmas helyekről. A cél, hogy ez a forrás is erősítse a negyedek identitását és bemutassa a kulturális sokszínűséget, ami itt fellelhető. Végső soron pedig egy eszköz, ami segíthet a város jövőjét alakítani, fejleszteni. Hiszünk abban, hogy a hasznos információ tudássá érik és a helyiek aktív közreműködésével alakítható a lakó-, és városi környezetünk. Fontos, hogy közösségként is tudjanak működni városrészek, így válhat élhetőbbé és fenntarthatóbbá egy város, negyed, utca, vagy akár ház. 

Illusztráció: Thury Lili

 

Ez a felület egy kísérlet a szomszédságfejlesztés és általánosan a városi élet minőségének javítására. Összegyűjtöttünk egy csomó információt, hogy egy helyen fel lehessen fedezni virtuálisan a negyedeket. Hogy tudjunk egymásról és a lehetőségeinkről.

Ha szolgáltató vagy és még nem látod magad az oldalon, vagy változtatnál a leíráson, írj nekünk, vagy küldd be a szolgáltatásod adatait az oldalon keresztül alább.

info(kukac)mindspace(pont)hu

 

Együttműködő partnereink

Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE)

A Palotanegyed háztörténeti kutatásai, a CaPE TÉR_KÖZ 2018 pályázatának eredményei.

 

Kép-tér Blog

 

És ki áll a 8oldal.hu mögött?

A Mindspace. Egy nonprofit szervezet, vagyis egy csapat lelkes emberekkel, akik azért álltak össze, hogy új alapokra és új terekbe helyezzék az emberi találkozásokat.

A tevékenységünk középpontjában az áll, hogy hogyan tudunk jelen lenni és hogyan tudjuk tudatosan alakítani a városi életünket, ebből egy valóban emberi, nem idegenkedő és pozitív élményt alkotni. Vagyis legjobban az élhető város érdekel minket. Kreatív ötletekkel próbáljuk összehangolni a városlakókat és környezetüket. Például ezért szerveztük a Rákóczi téri csarnokban a közösségi reggeliket és sok kulturális programot, szociális gyerektáborokat a téren, a 100 szóban Budapest nevű történetíró pályázatot, a csarnoknegyedes történeti és kriminológiai sétákat, növénycseréket és vásárokat, kiállításokat.

Kereken két éve lett a Rákóczi tér a bázisunk. Innen kísérletezünk közösségépítéssel, tudatos városi létkérdésekkel. A Csarnok negyedre fektettük a hangsúlyt, azon belül is a csarnokra. Párbeszédeket kezdeményezünk az intézmények, a vállalkozások, a régi és az új lakosok közt. Arra tettünk sokféle kísérletet, hogy hogyan lehet a városi embert a környezetével és a környezetében élőkkel jobban összehozni, felhívni a figyelmet a kölcsönhatásokra. Arra, hogy ezeket valójában mi, egyes emberek alakítjuk, csak hozzáállásunk kérdése.

 

 

Az oldal jelenleg beta állapotú, fejlesztése folyamatos, ha bármilyen hibát találsz, vagy javaslatot küldenél, szívesen fogadjuk.  

A weboldal fejlesztése a Shared Cities - Creative Momentum projekt keretében indult el.

 

Shared Cities Creative Momentum