Baross u. 11.

Az Aranysas-udvar Fodor Gyula egyik legismertebb épülete. Az óriási, középen hatalmas udvarral rendelkező, egykori bérpalotának két bejárata van, egy az Üllői út 14. és a másik a Baross utca 11. szám alatt nyílik. Mindkét oldalon grandiózus kapukon át léphetünk be, amelyekről sasmadár és oroszlánok figyelnek minket.  A jól hangzó név ebben az esetben adta magát, mert a lakcímjegyzék szerint az 1880-as évektől itt működött az Aranysas (Goldener adler) szálló, Gyenes Gábor tulajdonában, amely Napóleon császári madaráról kapta a nevét.
Aranysas-udvar

Baross u. 43.

A baglyok és a mértan

Bródy Sándor u. 10.

1892 Építész: Schannen Ernő Építtette: Tauffer Vilmos és neje

Bródy Sándor u. 11.

Hamarosan

Bródy Sándor u. 12.

A Bródy Sándor és a Puskin utca sarkán álló palota láttán az az érzésünk támad, mintha az épületet egy mesebeli kastély részleteiből raktál volna össze. Gótikus boltívű ablakfülkék, napóra, egy nehezen böngészhető (és a neveknek csak a helyét tartalmazó) családfa, sőt még egy titokzatos szobor is díszíti a házat. A kanyargó indákkal díszített vasrácsos kapun belépve
Gschwindt palota

Bródy Sándor u. 13.

Bródy Sándor u. 14.

Patinás saroképület a Palotanegyedben, a Festetics-palota szomszédjában. Bródy Sándor - Puskin utca sarok. A megrendelő gróf Degenfeld Imre, aki egyszerre szeretne palotát, ahol a család kényelmesen és nemesi rangjához méltóan lakhat, de bérházat is, hogy a drága telek és az építési költség megtérüljön, és némi jövedelem is csordogáljon. Az építész feladata a kettős rendeltetésű palota-bérház tervezése, ezt kapja Ybl Miklós, akinek addigra több épülete is áll a közvetlen közelben.

Bródy Sándor u. 15.

A 'Kéményseprő-házat' Hild Károly tervei szerint építtette a Devecis család 1851-55 között. A família egyébként Itáliából származott és a kéményseprő mesterség apáról fiúra öröklődött köreikben.  A horganylemezből készült színezett szobor, bár erősen megviselt állapotban, de a csodával határos módon állja az idők viharát, Valószínű, hogy valamikor cégérként funkcionált. Források: Adalékok belső Józsefváros történethez További érdekes részletek: 
A kéményseprős ház

Bródy Sándor u. 17.

A Bródy Sándor utca előkelő szomszédságában álló bérpalota meglepetések sorát tartogatja. Az egyszerűnek tűnő utcai ajtón belépve olyan, mintha a nyüzsgő belvárosból egy felfedezésre váró, zárt világba csöppentünk volna. A kocsibehajtót lezáró kovácsoltvas ajtón keresztül egy hosszan elnyúló kertbe érkezünk, de ezzel még nincs vége a látnivalóknak, hiszen a kertből egy másik udvarba is át lehet jutni. A külsőségeken túl a ház története is sok érdekességet rejt, múltja ugyanis kötődik a Podmaniczky családhoz és Krúdy Gyulához is, később pedig Kádár Béla festőművésznek adott otthont.