A társasház nagy szerencséjére több építész és tájépítésziroda is működött az utóbbi évek során az épületben, és a lakóközösség is nagyon aktív. Saját házi pályázatot hirdettek, ahol ötleteket lehetett beküldeni, hogy ki milyen belsőudvart szeretne. A pályázaton több lelkes lakó és a házban működő építész irodák (Újirány Tájépítész Iroda, a Hellowood, az Atelierarchitects és a Peschti Kft.) is részt vettek. A végleges terv ezeknek az ötleteknek az összesítéséből született. A közösségi tervezés után a 86 m2-es belső udvar 2014-ben megújult a TérKöz pályázatnak köszönhetően, 2015-ben pedig a növényesítésre is nyert pénzt a társasház. 

Olyan zöld, közösségi, szabad teret szerettek volna létrehozni, ahol nemcsak a házban élők és dolgozók, de akár mások is szívesen megfordulnak. A kert rendszeres helyszíne például a Kórusok Éjszakájának vagy a Kulturális Örökség Napja rendezvénynek.

Az udvar közepére egy modern fa installáció került, és ahol lehet helyreállították az eredeti burkolatmintát. A fafelület részben burkolat, részben pad, részben világítótest, részben növénytartó. A kertben hortenziák, árnyékliliomok, pajzsikák és egy nyírfa található, a kukákat elrejtő paravánra borostyán fut fel. A fa szerkezetbe épített díszvilágítás pedig este is különleges hangulatot ad.

Közzétéve: 2020.